ÚJ ÉPÍTÉSŰ LAKÁS TELJES BELSŐÉPÍTÉSZETI KIALAKÍTÁSA

Helyszín: Pécs

Tervezés éve: 2019

Tervező: Feik Adrienn

Állapot: Elkészült

Megbízónk kérésére az új építésű lakása belső tereinek tervezésénél a modern-letisztult és az otthonos-klasszikus belsőépítészeti elemek és bútorok kidolgozása volt a cél. A tulajdonos kérésére a belső terekben a fehér szín, a szürke árnyalatai egészen a feketéig, valamint a fa felületek dominálnak.

A lakás vizes helyiségei kivételével, mindenhol azonos laminált padló burkolat készült, amelyet 10 cm magas fehér színű profilozott szegélyléccel zártunk le. A belső terekben a falak és a nagyobb, terjedelmesebb beépített bútorok fehér színűek lettek, ezzel is tágítva a teret. A tört fehér színű belső ajtók szintén egy klasszikusabb megjelenést kölcsönöznek, és árnyalatukat tekintve harmóniában vannak a flakon megjelenő villamos szerelvényekkel.

A konyhabútor klasszikus-vintage stílusú, sötétszürke árnyalatú, tölgy hatású munkalappal készült. Az L alakú konyhát és a hozzá tartozó szigetet egy nagy méretű kerámia mosogató és fekete színű konyhai gépek egészítik. A pult feletti oldalfalon fehér színű metró csempe burkolat készült, szürke színű fugával.

Az étkezőben és a nappaliban található asztalok és tálalószekrény rusztikusabb megjelenésű, tömör rózsafából készült és tökéletesen ellensúlyozza mind színben, mind megjelenésében a klasszikusabb elemeket, mint például az étkezőszékek.

A nappaliban a központi, hangsúlyos falszakasz középső traktusában egy szürke színű gipszkarton előtét fal készült, amelyen egy bioetanol kandalló, egy rejtett polc, valamint a tv kapott helyet.

A vizes helyiségekben fekete-fehér marokkói mintás cementlap hatású greslap burkolat készült, mindkét helyiségben a hangsúlyos falakon fózolatlan szürke színű metrócsempe burkolat látható, dupla halszálka mintában kirakva. A többi oldalfalon élvágott, matt fehér burkolólapok készültek. A fürdőszobában a jó helykihasználás végett, valamint a kazán és a kémény elrejtésére helyeztünk el egy nagy méretű, beépített szekrényt, amely a mosógépet is magában foglalja. Készült egy nagy méretű mosdó szekrény fehér kerámia mosdótállal és álló csapteleppel.

A hálóban az ágy mögötti hangsúlyos falra mély zöld színű festést kapott, amely jól kiemeli a világos szürke szövet kárpitos ágyvéget, kiegészítőnek fehér színű éjjeliszekrények, és fehér színű függöny kerül a térbe.

pecs_lakas_nappali_munkak

Share