KÖNNYŰSZERKEZETES CSALÁDI HÁZ CSERKÚTON

Helyszín: Cserkút

Tervezés éve: 2021

Tervező: Feik Adrienn és Gyergász Zsófia

Állapot: Kivitelezés alatt

Az Építtető igénye és az előírások figyelembevételével földszintes, beépítetlen padlásteres épület lett tervezve.

A bejárat a déli oldalon található, az előszobából egy közlekedőbe jutunk ahonnan az egyik irányba a hálószobák, a másik irányba a közösségi terek találhatóak. Az épületben 4 db hálószoba készül, egy fürdő wc-vel illetve egy külön wc helyiség, háztartási helyiség, és egy konyha-étkező-nappali. A nappaliból közvetlenül a fedett teraszra érkezünk, innen juthatunk ki a kertbe.
Az épület bejárata gyalogosan és gépjárművel is a telek keleti oldalról közelíthető meg. A telken belüli parkolás (3db gépkocsinak) térkövezett gépkocsi beállón lehetséges,tervezett közút csatlakozáson keresztül.
Az épület kialakításában, a tömeg formálásában fontos szerepet játszott a szerkezete, jelen esetben egy könnyűszerkezetes családi házról beszélünk, mely külső tartószerkezete SIP panelekből készül. A falpaneleket az elkészült építész tervek alapján előre legyártják, és a helyszínre szállítást követően rövid idő alatt összeállítják. A könnyűszerkezetes rendszer kötöttségei ill a helyi előírások miatt az épület tömege egészen egyszerű, téglalap alakú, 38 fokos nyeregtetővel. Megjelenését klinker tégla lábazati burkolattal terveztük esztétikusabbá tenni.

Share